ESTONYA TALLIN SEYAHATI


Yaklaşık 40 saat süren M/S Victoria gemisi ile yaptığımız bir seyahat oldu. İsveç’te popülerdir gemiler, çok uygun fiyatlarda Talllin, Riga, Hellsinki, ve St. Petersburg’a seyahat edebilir ama yok ben gezmeyeceğim ucuz içki sigara alacağım diyenlerdenseniz 24 saatlik gezilerde mevcut.. Sabah çıkıp tüm gece baltık denizinde dolanıp sabah tekrar Stockholm ‘e gelirsiniz. İçkilerde 10 litre sınırı duydum ama kapılarda hiç bir kontrol olmadığı için kasa kasa biraları yüklenenleri çok gördüm.
DSC_0891.JPG

Gemi fena değildi ilk kez gemi yolculuğu yaptım ve çok hoşlanmadım. Sürekli sallanmak güzel bir duygu değildi benim için. Ama odamızın manzarası bu yolculuğu keyifli hale getirdi.

DSC_0873Pazar  saat 6 da hareket eden gemi pazartesi sabah saat 10 gibi Tallin limanındaydı.. Sisli, yağmurlu hava karşıladı bizi şansımıza çok soğuk değildi..


Küçük, şirin Tallin eski şehrinin etrafında büyük oteller ve modern binalar arasında yaşam savaşı veren acayip mistik havası olan orta çağ şehriydi. Her biri birbirinden özenli enfes resturantlarıyla  3/5 gün kalınacak bir yerdi ama bizim o kadar zamanımız yoktu gemi 6’da hareket edecekti… Özel küçük butikleriyle zamanın modasını yakalayamamış örgü tarzlarıyla şirin bir şehirdi. Eğer bir daha gelirsem daha fazla zaman ayıracağım ve herkese tavsiye ederim. Zamanın büyüsüne kapılıp bu güzel şehirde kaybolabilirsiniz. Yakında Italya gezisinde görüşmek üzere hoşçakalın.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.